Liksom andra branscher som har omfattande mängder kunddata är spelbranschen särskilt sårbar för cyberhot. Utöver själva spelverksamheten har ATG databaser som innehåller mängder av privat- och finansiell information. ATG har både betalningssystem och flera appar som hackare kan rikta in sig på. Samtidigt är en av de stora utmaningarna inom spelbranschen matchfixing, det vill säga olaglig manipulation av sportresultaten.
ATG betonar vikten av att skydda sig mot cybersäkerhetshot, särskilt eftersom mobil- och onlinetransaktioner blivit normen. Man granskar kontinuerligt sitt erbjudande, ofta efter att ha utfört tidigare penetrationstester. ATG planerar nu att höja säkerheten ytterligare.
– ATG strävar efter att kombinera vår tradition och våra värderingar med modern teknik för att ständigt förbättra och utveckla spelupplevelsen. Vår erfarenhet av YesWeHack har varit fantastisk redan från start, och vi hoppas kunna ta itu med alla tänkbara sårbarheter på vår plattform som behöver tas hand om innan de blottas, säger Erik Täfvander, head of cyber security på ATG.
– ATG har ett starkt fokus på att skapa en positiv spelupplevelse och vill fungera som ett exempel för spelbranschen. Att anta nydanande teknologier som bug bounty visar tydligt att de ligger steget före sina konkurrenter samtidigt som de även arbetar för att vinna sina kunders tillit, säger Guillaume Vassault-Houlière, vd och medgrundare av YesWeHack.