Effekten av cyberattacker på utsatta befolkningsgrupper som betjänas av icke-statliga organisationer förbises ofta, men de kan påverka samhällen som redan är utsatta för fattigdom, våld samt andra hot och risker. WithSecure erbjuder nu dessa grupper stöd från sina cybersäkerhetsproffs genom CyberPeace Builders-programmet.
Programmet, som hanteras av CyberPeace Institute, kopplar samman cybersäkerhetsproffs med icke-statliga organisationer. Enligt information från CyberPeace Institute tillhandahåller endast 1 av 10 icke-statliga organisationer regelbunden cybersäkerhetsutbildning till personalen. 3 av 4 övervakar inte sina nätverk och 4 av 5 har inga cybersäkerhetsplaner.
Samtidigt kan dessa organisationer hantera miljoner eller till och med miljarder dollar i donationer, vilket drar uppmärksamhet från cyberbrottslingar.
– Icke-statliga organisationer är allt mer en måltavla för kriminella och statliga styrda hotaktörer online, för den känsliga information de har, för de medel de samlar in och för själva verksamheten de bedriver på plats. Dessa värdefulla resurser är avgörande för de utsatta befolkningsgrupperna som icke-statliga organisationer skyddar, men ändå har dessa organisationer svårt att attrahera och behålla cybertalanger, säger Stéphane Duguin, vd för CyberPeace Institute.
– CyberPeace Builders ger cybersäkerhetsproffs en plattform för att använda sina unika kunskaper och färdigheter för att skydda några av världens mest utsatta samhällen.
– Som yrkesverksamma inom IT-säkerhet förstår vi att vi har ett viktigt socialt ansvar när det gäller att hjälpa människor att skydda sig mot en mängd olika hot. Många av de briljanta hjärnor som arbetar inom vårt område förstår detta och vill använda sina färdigheter på ett sätt som har en genuin, positiv inverkan på människors liv. Att delta i CyberPeace Builders-programmet är en utmärkt möjlighet för oss att hjälpa till att tillhandahålla en säker och hållbar digital miljö för alla, säger WithSecure vd Juhani Hintikka.