- Annonser -
  • Digital säkerhet
  • Traditionell säkerhet
  • I FOKUS
  • Nyhetsbrev

Tagg: #GDPR

IMY publicerar nytt rättsligt ställningstagande

I dataskyddslagen, som kompletterar dataskyddsförordningen (GDPR), finns en bestämmelse som innebär att om personuppgifter behandlas för journalistiska ändamål så gäller inte de flesta bestämmelserna...

IMY inleder tillsyn av tre apotekskedjor

– I alla verksamheter är det viktigt att ha ordentlig kontroll över de personuppgifter som hanteras i organisationen och hur dessa personuppgifter förs vidare...

IMY inleder granskning av Klarna

Klagomålen rör hur tjänsten hämtar och fyller i personuppgifter efter att köparen endast har fyllt i någon viss personuppgift. Vissa av klagomålen kommer från...

IMY granskar larmbolaget Verisure

I massmedia har det framkommit uppgifter som gör gällande att anställda på larmbolaget Verisure i samband med inkomna larm delat filmmaterial och bilder mellan...

Ökat antal IT-angrepp mot hälso- och sjukvården

– Eftersom hälso- och sjukvården i stor utsträckning hanterar känsliga personuppgifter riskerar en incident att medföra stor skada för de registrerade. Det är därför...

Ny utbildning i integritetsfrågor till anställda lanseras

Efter införandet av GDPR har många organisationer gjort en gedigen ansträngning för att förbättra sitt arbete med sekretess och integritetsfrågor. Många kämpar dock med...

IMY varnar Migrationsverket

IMY utfärdar två varningar då Migrationsverkets behandling sannolikt kan komma att bryta mot bestämmelserna i dataskyddsförordningen, GDPR. Dels finns det en risk att det...

IMY inleder granskning av Diskrimineringsombudsmannen

IMY har nu beslutat att granska det som skett.– Som personuppgiftsansvarig har man ett stort ansvar för att löpande kontrollera sina it-system och se...

One-stop-shop ska hjälpa företag att följa integritetsfrågor

- Vi är glada över att ha inlett detta strategiska partnerskap med Sofigate. Vi är övertygade om att våra företags kombinerade styrkor kommer att säkerställa...

150 miljoner i sanktionsavgifter under 2020

Under förra året beslutade Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) om sanktionsavgifter på 150 miljoner kronor, framför allt riktade mot verksamheter som inte har följt dataskyddsförordningen, GDPR. Det...
- Annons -

Artificiell intelligens är avgörande för IT-säkerheten – men det är ingen universallösning

Cyberhot är idag en av de största utmaningarna som företag måste hantera dagligen. De...