Sakkunnig tekniker inom fysisk säkerhet

  Botkyrka kommun, Teknik- och fastighetsförvaltningen

  Vill du arbeta i ett prestigelöst team där du ansvarar för driften av Kommunens fastigheter? Välkommen att söka tjänsten hos oss!

  Teknik- och fastighetsförvaltningen ansvarar för kommunens lokaler och fastigheter, hela vägen från planering av nybyggnadsprojekt till förvaltning och daglig drift. Vi ansvarar även för skötsel och utbyggnad av vatten och avlopp samt driftservice såsom städning, markservice, transport- och fordonsservice. Vårt mål är att bygga och förvalta hållbart och klimatsmart för att säkerställa en trygg och säker miljö för Botkyrkaborna. Vi levererar dricksvatten av god kvalitet och har miljöfrågorna i fokus. Vi är cirka 300 medarbetare som i våra olika funktioner arbetar med lösningar utifrån medborgarens fokus.

  Tjänsten och arbetsuppgifter

  Som medarbetare är du kommunens ansikte utåt och ansvarar för kontakt med såväl förvaltare som hyresgäster och entreprenörer. Tjänsten erbjuder en variation av arbetsuppgifter där felavhjälpande underhåll hos våra hyresgäster utger den största delen. Du arbetar ansvarsfullt med ditt fastighetsbestånd och deltar i uppföljningsmöten mot våra kunder och leverantörer.

  Som tekniker hos oss bidrar du med problemlösning och kan arbeta självständigt under eget ansvar men arbetar även i grupp under arbetsledning. Du trivs i en miljö där man är ärlig och prestigelös i sitt bemötande mot varandra. Då du representerar Botkyrka kommun ute hos våra kunder är det viktigt att du har lätt för att kommunicera samt är utåtriktad och har servicekänsla. Vidare behöver du ha lätt för att skapa förtroende och samarbeta med din omgivning såväl internt som externt. I ditt arbete ansvarar du för driften av fastigheter vilket inkluderar att kunna fatta egna beslut samt planera verksamheten och följa upp olika funktioner. Du kommer att planera och genomföra informations- och utbildningsinsatser hos hyresgäster samt samverka och vikariera med och för din kollega inom sakkunnig tekniker brand.

  Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av:

  • Utarbeta rutiner och samordning kring vårt passersystem tillsammans med säkerhetssamordnare
  • Utarbeta rutiner och samordning tillsammans med vår brandlarmstekniker gällande fysisk säkerhet, brand och nycklar
  • Felavhjälpande åtgärder gällande fysisk säkerhet och brand i kommunens fastigheter och lokaler. Vana att läsa ritningar scheman och felsökning.
  • In- och utvändig tillsyn/skötsel
  • Åtgärder efter tillsyn/skötsel
  • Att identifiera och utföra planerat underhåll
  • Beställa åtgärder hos leverantör
  • Rådgivande inom fysisk säkerhet till övriga kollegor

  I tjänsten ingår identifiering och planering av underhållsåtgärder, såväl som att hantera akut uppkomna situationer.

  Du medverkar vid driftmöten och håller daglig kontakt med beställare, entreprenörer och andra kunder samt bidrar aktivt med att utveckla kundrelationer.

  Schemalagd beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten var 6 – 8 vecka.

  Arbetstiden är förlagd måndag-torsdag 07:00-16:15 och fredag 07:00-13.30.

  Kvalifikationer

  För att vara aktuell för tjänsten behöver du följande utbildningar;
  Behörig ingenjör inbrottslarm
  Behörig ingenjör cctv
  Behörig ingenjör elektromekanisk låsning
  SBA
  Anläggningsskötare sprinkler och brandlarm
  Teknisk utbildning på gymnasie- eller högskolenivå eller motsvarande kompetens

  Vidare krav för tjänsten:

  Erfarenhet av Omnis
  Arbetat i säkerhetsbranschen som tekniker under flera år
  Kännedom om lagar (BBR, PBL, etc.), bestämmelser och standarder inom området (SSF, AB04, ABT06, AMA, etc.).
  God kommunikativ förmåga och kan uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.
  Har B-körkort
  God datorvana och administrativ förmåga då all rapportering sker digitalt
  Ostraffad (säkerhetskontroll genom Säkerhetspolisen kommer att genomföras på slutkandidat)

  Meriterande:

  CCTV/kamerasystem
  Lås/beslag Brandlarm, sprinkler, gassläcksystem, etc.

  Vi ser det som meriterande om du har utbildning som drifttekniker eller kunskaper och erfarenhet inom installationer eller byggverksamhet. Likaså om du har erfarenhet av skötsel och tillsyn av styr/regler, drift av ventilationsanläggningar samt VVS-anläggningar.

  Vem är du?

  Vi söker dig som trivs med att ge service och leverera hög kvalitet. Som person är du ordningsam och strukturerad och har en positiv attityd. Du är ambitiös och gillar att förvalta och vårda kundkontakter och har god känsla för kvalité. Din lagkänsla är viktig då du kommer att vara en del av ett team med olika yrkesgrupper. Du kommer att arbeta både självständigt och tillsammans med dina kollegor. Vidare är du analytisk lagd och har lätt för att hitta lösningar genom att snabbt, effektivt och kreativt finna lösningar på uppkomna problem.

  Provanställning kan komma att tillämpas

  Om oss

  Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn.

  Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör.

  Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid.

  Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom!

  Övrig information

  Du som medarbetare är det viktigaste vi har för att vi ska kunna utföra vårt uppdrag. Vi erbjuder därför en rad förmåner utöver den individuella lönen – för ett hållbart arbetsliv. Läs mer här: Vårt arbetsgivarerbjudande

  Botkyrka kommun har beslutat att blivande medarbetare som kommer i kontakt med barn eller ungdomar eller barn under 18 år i verksamhet inom ramen för 9 § LSS ska visa utdrag ur belastningsregistret. Det gäller även för medarbetare inom gymnasieskolan, kultur- och fritidsverksamhet, hemtjänst, personlig assistans, servicehus samt vård- och omsorgsboende.

  Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering för att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och därmed motverka diskriminering. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  AnställningsformTillsvidareanställning
  Anställningens omfattningHeltid
  Tillträdeså snart som möjligt
  Löneformmånadslön
  Antal lediga befattningar1
  Sysselsättningsgrad100
  OrtBotkyrka
  LänStockholms län
  LandSverige
  Referensnummer
  KontaktSusanne Norberg, 702484336
  Facklig företrädareFackliga representanter nås via kommunens växel, 08-53061000Kommunal, Tanja Gajic , 0727028440
  Publicerat2022-08-17
  Sista ansökningsdag2022-09-12