Säkerhetssamordnare med inriktning mot informationssäkerhet

  Hos oss blir du en del av Sveriges ledande fastighetsbolag när det gäller säkerhetsfastigheter. Flera av våra kunder bedriver verksamhet som är av betydelse för vårt lands säkerhet, vilket ställer speciella krav både på lokalerna och på oss. Just nu befinner vi oss i en kraftig tillväxtfas och vår projektvolym är större än någonsin tidigare – därför behöver vi bli fler! Välkommen till Specialfastigheter!

  Linköping/Stockholm

  Är du vår nya säkerhetssamordnare?

  Specialfastigheter söker en säkerhetssamordnare med inriktning mot informationssäkerhet som ska förstärka och fortsätta utveckla vårt informationssäkerhetsarbete. Specialfastigheter är marknadsledande inom säkerhetsfastigheter och säkerhet är en av våra mest prioriterade frågor. Vi delar in säkerhetsarbetet i fyra områden: personsäkerhet, driftsäkerhet, fysisk säkerhet och informationssäkerhet. Säkerhetsenheten, där denna roll är placerad, har det övergripande ansvaret för säkerhetsarbetet på Specialfastigheter. I rollen som säkerhetssamordnare kommer du få möjligheten att arbeta med många delar inom Specialfastigheters verksamhets- och säkerhetsskydd med merparten av arbetsuppgifterna inom området informationssäkerhet. Rollen innebär främst ett operativt arbete med mycket samverkan, både internt och externt. Eftersom det är en nyinrättad roll finns det stora möjligheter att påverka rollens utveckling i samråd med säkerhetschef och informationssäkerhetsansvarig.

  Arbetsuppgifter

  • Stödja den interna verksamheten och byggprojekt genom rådgivning, kravställning, utbildning och uppföljning
  • Samordna informationssäkerhetsarbetet
  • Hantera och följa upp incidenter
  • Vara delaktig i att utveckla och uppdatera styrande och stödjande dokument
  • Informationsklassning
  • I övrigt förekommande arbetsuppgifter på enheten

  Kvalifikationer

  Vi söker dig:

  • som har relevant eftergymnasial utbildning inom informationssäkerhetsområdet, alternativt motsvarande kunskaper förvärvade i yrkeslivet som arbetsgivaren bedömer relevant
  • med minst 2 års erfarenhet av arbete inom området informationssäkerhet
  • som har förmåga att anpassa dig efter nya förutsättningar och tar dig an uppgifter med ett helhetsperspektiv
  • med förmåga att leda och samordna mindre uppdrag och arbetsuppgifter
  • som behärskar svenska i tal och skrift

  Det är meriterande om du har:

  • tidigare erfarenhet av att jobba som säkerhetssamordnare
  • erfarenhet från verksamhet med höga säkerhetskrav
  • erfarenhet av att hålla utbildningar
  • erfarenhet av arbete med GDPR

  För att bli framgångsrik i rollen krävs att du är självgående i ditt arbete och att du tar ansvar för dina uppgifter samtidigt som du har en god förmåga att skapa relationer och samarbeta med andra. Som person är du öppen, social och kan arbeta med flera uppgifter parallellt.

  Placering

  Din placeringsort är Stockholm alternativt Linköping men då vi har fastigheter i hela landet ingår resor i tjänsten.

  Tillträde

  Enligt överenskommelse.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag är 2 april.

  Vi genomför en särskild säkerhetsbedömning genom att genomföra ett säkerhetssamtal och ta del av lagakraftvunna domar från svenska domstolar. Vi genomför även drogtest genom vår företagshälsovård innan anställning. Utöver detta kräver en del av våra kunder i vissa fall inplacering i säkerhetsklass och efterföljande registerkontroll i enlighet med Säkerhetsskyddslagen (2018:585 kap. 3).

  Fackliga företrädare
  Akademikerföreningen, Thony Eriksson, 010-788 62 37
  Unionen, Patrik Svensson, 010-788 63 42
  SEKO, Roger Törngren, tel. 010-788 62 78
  Ledarna, Fredrik Persson, tel 010-788 62 28

  Specialfastigheter är ett statligt ägt företag som äger, utvecklar och förvaltar bland annat kriminalvårdsanstalter, ungdomshem, domstolsbyggnader och polisfastigheter. Det är speciella verksamheter som ofta utgör viktiga samhällsfunktioner och som ställer höga krav – framför allt på säkerhet och hållbarhet. Vårt fastighetsinnehav har en lokalarea på cirka 1,1 miljoner kvadratmeter och ett marknadsvärde som uppgår till närmare 34 miljarder kronor. Fastigheterna finns i drygt 60 kommuner, från Ystad i söder till Haparanda i norr, och där finns också våra cirka 200 medarbetare.

  Kontaktpersoner

  Patrik Nyberg

  Säkerhetschef

  010-303 41 24

  patrik.nyberg@specialfastigheter.se

  Malin Lindgren

  HR-partner

  010-788 62 44

  malin.lindgren@specialfastigheter.se