Säkerhetsprövnings- handläggare

  Om Fortifikationsverket

  Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Nu söker vi en Säkerhetsprovningshandläggare till huvudkontoret i Eskilstuna som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa! 

  Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. 

  Var ska du jobba och vad ska du göra?

  I rollen som Säkerhetsprovningshandläggare kommer du ansvara och arbeta inom samtliga delar av säkerhetsprövningsprocessen, både operativt och strategiskt. Vidare kommer du ansvara för att strategiskt metodutveckla säkerhetsprövningsområdet vilket innefattar regelverk, utbildning och rutiner. Du kommer genomföra fördjupade säkerhetsprövningsintervjuer och stödja chefer inom ansvarsområdet samt inom personärenden/bedömningsärenden. I din roll kommer du genomföra utbildning både internt inom
  myndigheten och externt hos leverantörer/entreprenörer samt även samarbeta med andra statliga myndigheter.

  Vad erbjuder du oss?

  Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom säkerhetsområdet alternativt annan för tjänsten relevant utbildning. Vi ser även att du har erfarenhet av att ha arbetat med säkerhetsprövning eller inom annan snarlik
  verksamhet, exempelvis individbedömningar. Du har flerårig erfarenhet av att genomföra strukturerade intervjuer. Körkort klass B är ett krav.

  Det är meriterande om du har utbildning inom beteendevetenskap, samtal/intervjuteknik eller underrättelse. Har du kunskap om säkerhetsskyddslagstiftning eller Försvarsmaktens regelverk avseende säkerhetstjänst ser vi även det som meriterande. Har du erfarenhet av operativt säkerhetsarbete, gärna inom en försvarsnära eller brottsbekämpande myndighet är det att föredra.

  Dina personliga egenskaper är mycket viktiga för oss. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person har du mycket god förmåga att ta egna initiativ och driva ditt arbete i mål. Du har en utvecklad pedagogisk förmåga att förklara och förankra både skriftligt och muntligt. Du har även ett strukturerat arbetssätt, analytisk förmåga och intresse att finna lösningar till förbättringar och utveckling inom arbetsområdet. Rollen ställer höga krav på personlig integritet.

  Vad erbjuder vi dig?

  Tillsammans med ca 850 kollegor på Fortifikationsverket runt om i landet jobbar du med ett unikt fastighetsbestånd för att stärka totalförsvaret i Sverige. Vi är stolta över det samhällsviktiga uppdrag vi har där vi bygger, förvaltar, driftar och utvecklar avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader. Våra arbetsuppgifter är omväxlande, spännande och utmanande och kräver sin kompetens. Vi arbetar enligt den statliga värdegrunden och dess principer och vi eftersträvar jämn könsfördelning. Lika rättigheter och möjligheter är viktigt för oss. Här får du goda möjligheter till kompetensutveckling och vi jobbar också för att du ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. 

  Anställningsvillkor

  Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning vid myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad. 

  Kontaktpersoner

  Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta Enhetschef Roger Thörnstrand, tfn 010-44 44 512 eller Rekryteringsspecialist Monica Landmark, telefon 010-44 44 690.

  Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

  Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

  Fackliga representanter
  Eric Bergman, Ledarna, Tommy Eriksson, SEKO, Karin Alm, SACO. Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

  Ansökan

  Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2022-11-28. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen