Handläggare med analytisk kunskap inom informationssäkerhet (2-3 st)

  Har du kunskaper i göra analyser utifrån olika perspektiv för verksamhetens bästa? Har du även någon erfarenhet eller utbildningar inom informationssäkerhet? Motiveras du av att jobba i grupp för att nå gemensamma mål? Vill du dessutom jobba centralt i Stockholm, med Kungsgatans puls utanför porten, men även ha möjlighet till att arbeta hemifrån? Då kan du vara en av dem vi söker!

  Vad ingår i ditt arbete?

  Du kommer att tillhöra Safir som är den länsstyrelsegemensamma stödfunktionen för informationssäkerhet och dataskydd. Safir stödjer de 21 fristående länsstyrelserna inom informationssäkerhet i sin bredaste definition. Vi har fått ett nytt uppdrag och ska genomföra löpande informationssäkerhetsarbete mot länsstyrelsernas gemensamma förvaltningsorganisation och söker därför medarbetare till en ny arbetsgrupp.

  I ditt arbete ligger fokus på det operativa informationssäkerhetsarbetet med inriktning på informationsklassningar och riskanalyser av system och IT-komponenter. Informationssäkerhet gäller all information i alla verksamheter och tillgänglighet och riktighet är lika viktiga som konfidentialitet. I arbetet förekommer därför också att bedöma om det existerar allmänna handlingar, personuppgifter, värdefulla datamängder mm och hur detta påverkar kraven på informationens hantering.

  Denna roll innebär att du kommer att lära dig mer om informationssäkerhetsarbete ur fler aspekter. Därför söker vi dig som är intresserad av att lära dig nya saker och arbeta med sammanvägda bedömningar, hantering och prioritering av risker. Analyserna kommer att ske i grupp där alla relevanta perspektiv ska identifieras och omhändertas. 

  En viktig del i rollen är att kunna genomföra och leda arbetsmöten, workshops och analysmöten både med dina närmsta kollegor och med representanter för sakverksamheten och IT.

  Som medarbetare på Länsstyrelsen kan du behöva arbetsledas till andra arbetsuppgifter inom enheten, avdelningen eller myndigheten. Det är således en förutsättning att du som person är samhällsintresserad och vill jobba med den bredd som Länsstyrelsen har att erbjuda.

  Är du den vi söker?

  I den här rollen välkomnar vi gärna personer med kortare erfarenhet på området om de personliga egenskaperna och förmågorna är rätt. 
  Du ska ha
  :

  • aktuell examen från högskola eller universitet
  • aktuell arbetslivserfarenhet från en liknande roll som ovan eller en annan erfarenhet som arbetsgivare bedömer som relevant
  • goda kunskaper i arbetet med olika typer av analyser, kunskaper kan komma båda från studietider eller från arbetet
  • goda kunskaper i Officepaket
  • god kommunikationsförmåga i svenska i tal och skrift.

  Personliga egenskaper

  Som person ser vi vår blivande kollega som en lagspelare som är bra på att samarbeta, skapa och bibehålla goda relationer med kollegor, medborgare och andra samhällsaktörer. Du är strukturerad i ditt arbetssätt och kan prioritera dina arbetsuppgifter. För att trivas i den rollen ser vi att du är nyfiken av att lära dig nya saker. Din lösningsorienterade förmåga hjälper dig här att hitta svar samt komma till rätta.

  Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

  Säkerhetsprövning kommer att göras enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585). För den som blir tillsvidareanställd på Länsstyrelsen i Stockholms län kommer krigsplacering att ske utifrån totalförsvarets behov.

  Meriterande

  • Kurser eller utbildningar inom säkerhet, informationssäkerhet eller dataskydd.
  • Aktuell och/eller praktisk erfarenhet av att arbeta med informationssäkerhet (t.ex. informationsklassning, riskanalyser, livscykel hantering, utlämnande eller arkivering av allmänna handlingar).
  • Aktuell erfarenhet av att arbeta inom statlig myndighet och/eller annan offentlig verksamhet.
  • Aktuell erfarenhet av att arbeta i komplexa organisationer.

  Så rekryterar vi

  I den här rekryteringen ber vi dig att svara på ett antal urvalsfrågor när du registrerar din ansökan och bifoga ditt CV.
  Intervjuer sker från v. 46.

  Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer rekryteringstjänster eller annonser.

  Mer om oss och tjänsten

  Vår funktion består av 8 engagerade kollegor med expertis inom informationssäkerhet, juridik, dataskydd, arkiv, kommunikation respektive verksamhetsutveckling. Safir stödjer alla landets länsstyrelser så resor i tjänsten kan bli aktuella. Du kommer att jobba på kontoret i Stockholm. Du kommer ingå i en nyskapad arbetsgrupp. Deltagarna i arbetsgruppen kommer att arbeta tätt tillsammans där samtliga sömlöst ska kunna utföra alla delar i analyserna och ersätta varandra vid behov. Arbetsgruppen kommer ha höga krav på att genomföra analyser för länsstyrelsernas gemensamma förvaltningsorganisation. Vidareutveckling av befintligt arbetssätt och metodstöd kommer bli aktuellt. Du kommer bli en viktig del i att bygga upp en bra teamkänsla i den nya arbetsgruppen. Arbetsgruppen blir en del i Safir som leds av en enhetschef som utövar ett närvarande och tillitsbaserat ledarskap, uppföljning och avstämning sker regelbundet.

  Antal tjänster: 2-3
  Anställningsform: tillsvidare, provanställning 6 månader kommer att tillämpas
  Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse
  Omfattning: heltid
  Kontakt: Maria Leijon, rekryterande chef, telefon 010-2231722
  Facklig företrädare: Patrik Cederlöf, SACO, patrik.cederlof@lansstyrelsen.se och Lisa Palmér, ST, lisa.palmer@lansstyrelsen.se

  TillträdeSnarast
  LöneformMånadslön
  Referensnummer112-52817-2023
  Sista ansökningsdag2023-11-14

  Sök jobbet