Chef inom Sambands- och informationssystem IT

  Länsstyrelsernas IT-avdelning är i en spännande utvecklingsfas där digitalisering, innovativa lösningar och säkerhets- och beredskapsfrågor är i fokus. Vår IT-miljö är omfattande och varierande. Den innefattar allt från modern infrastruktur till system som vi utvecklar själva. Framför allt kommer våra idéer hela samhället till nytta. Det ger en alldeles speciell känsla som är svår att slå.

  Länsstyrelsernas verksamhet har en stor bredd och verkar inom områden som är högst aktuella i dagens samhälle. Digitalisering är en stark drivkraft för länsstyrelserna där IT ofta har en nyckelroll i att realisera behoven.

  Länsstyrelsernas IT-avdelning är nationell och jobbar för samtliga 21 länsstyrelser i Sverige.

  Vårt erbjudande

  Vill du ha ett meningsfullt jobb där du är med och bidrar till ett tryggt och hållbart samhälle?

  Vi söker dig som vill leda funktionen Sambands- och informationssystem på Länsstyrelsernas IT-avdelning. Funktionen är i en spännande förändringsfas där nya arbetssätt och tjänster etableras och samverkan mellan verksamheten och IT-avdelningen utvecklas i hög takt. Du kommer att leda förändring som förbättrar och effektiviserar tjänster inom Sambands- och informationssystem.

  Du har personalansvar för ett engagerat och kompetent team som består av 8 funktionella ledare och specialister. Teamet arbetar med utveckling, drift och säkerhetshöjande åtgärder av avancerade, robusta och driftsäkra kryptotjänster och sambandssystem inom samhällsskydds- och beredskapsområdet. Tillsammans bidrar ni till Länsstyrelsernas uppbyggnad av civilt försvar.

  Du ingår i ledningsgruppen för enheten Driftstöd IT där du har en strategisk roll och bidrar med verksamhetsutveckling.  

  På Länsstyrelsernas IT-avdelning får du möjlighet att förena teknik och samhällsnytta. Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter och arbetsvillkor samt ett flexibelt arbetssätt med möjlighet att arbeta på distans.

  Länsstyrelsernas IT-avdelning finns i hela Sverige. Placeringsort är Vänersborg eller enligt överenskommelse.

  Kvalifikationer

  Vi söker dig som har flera års ledarerfarenhet inom IT och/eller säkerhet i en större komplex organisation. Du har god teknisk förståelse och erfarenhet av att arbeta med tekniska leveranser, även det inom IT och/eller säkerhet. Du är också van vid att arbeta tillsammans med leverantörer inom IT-branschen. Du har relevant akademisk utbildning eller annan erfarenhet och utbildning som bedöms likvärdig.

  Vi ser helst att du har arbetat som chef med personal-, arbetsmiljö-, budget- och verksamhetsansvar. Det är också en stor fördel om du har arbetat inom teknikområden med särskilda krav på säkerhetsskydd.

  Personliga egenskaper

  Som person är du en naturlig ledare med ett tryggt och tydligt ledarskap. Du inspirerar medarbetare och kollegor genom ett tillitsfullt förhållningssätt och du har förmåga att delegera arbetsuppgifter. Du är en god kommunikatör som har lätt för att skapa förtroendefulla relationer, med hög grad av samverkan både inom II-avdelningen och med andra samverkansparter. Ditt ledarskap präglas av intresse för och förmåga att utveckla såväl verksamhet som människor samt att leda i förändring.

  Du är strategisk och ser till organisationens bästa och hur vi skapar värde för Länsstyrelserna och våra uppdrag. Du tar initiativ och fattar beslut. Du agerar i komplexa sammanhang och kan analysera hur delar hänger ihop och påverkar varandra och du lägger fram förslag som leder till verksamhetens utveckling.

  Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

  Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning som speglar länens befolkning.

  Välkommen med din ansökan!

  Övrig information 

  Läs mer om IT-avdelningens arbete med Samhällsskydd- och beredskap

  Anställningen kan komma att inledas med 6 månaders provanställning.

  Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhetsmedvetenhet. Säkerhetsprövning enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras innan vi fattar beslut om anställning. Läs mer om säkerhetsprövning Personalsäkerhet – Säkerhetspolisen (sakerhetspolisen.se)

  Vi har valt rekryteringskanaler och vill inte bli kontaktade av rekryteringsföretag.

  Din ansökan blir en allmän handling när du söker tjänster hos oss. Därför är det viktigt att du med skyddade personuppgifter inte registrerar dig via vårt rekryteringssystem. Posta din ansökan till HR-enheten, Länsstyrelsen Västra Götaland, 403 40 Göteborg. Delge inte några känsliga uppgifter i din ansökan men ange någon form av kontaktuppgift så att vi kan kontakta dig om du är aktuell för tjänsten. Vid frågor, ta kontakt med HR via e-post hr.vastragotaland@lansstyrelsen.se

  Avdelning Länsstyrelsernas IT-avdelning, Enheten för driftstöd IT
  Anställningsform Tillsvidareanställning
  Anställningens omfattning Heltid
  Sysselsättningsgrad 100%. Förtroendearbetstid, med utgångspunkt 40 timmar per vecka.
  Tillträde Enligt överenskommelse
  Löneform Månadslön. Länsstyrelsen tillämpar individuell lönesättning.
  Antal lediga befattningar 1
  Arbetsort Vänersborg eller enligt överenskommelse.
  Län Västra Götalands län
  Land Sverige
  Referensnummer 112-38581-2023
  Publicerat 2023-10-09
  Sista ansökningsdag 2023-11-05
  Kontakt Anna Kruus, enhetschef,010-2244457,anna.kruus@lansstyrelsen.se
  Facklig företrädare Pia Severinsson, SACO,010-2244472
  Martin Dahl, ST ,010-2244768
  Kajsa Lackovic, SEKO,0770-457900 (växel)