Analytiker till Teknisk Und Sjö

  Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

  Om oss
  På uppdrag av Försvarsmakten och regeringen bedriver FMV teknisk underrättelsetjänst till stöd för svensk utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik och i övrigt för att kartlägga yttre hot mot landet. Arbetet bedrivs inom ramen för regeringens inriktning av försvarsunderrättelseverksamheten. Enhet Sjö ansvarar för bearbetning av marina plattformar och tillhörande sensor-, lednings-, telekrigs- och vapensystem.

  Arbetsuppgifter
  Som analytiker arbetar du med att, enskilt eller i grupp, genomföra kvalificerade analyser och studier för att kartlägga utländska stridskrafters tekniska system med fokus på marina radarsystem.
  I rollen som analytiker enhet Sjö innebär också att genomföra utbildning och föreläsningar till officerare och specialofficerare inom eget och angränsande områden på enheten.

  Vi söker dig som
  Du har högskoleingenjörs-, civilingenjörsexamen eller motsvarande militär relevant utbildning. Utbildning inom radarteknik, telekrig och simulering är meriterande.
  Du har arbetat med militärtekniska frågor inom radar- och telekrigsområdet samt har kunskap och erfarenhet av simuleringsverktyg. Du har även en förståelse för teknikens betydelse för militär förmåga och taktisk användning i större sammanhang samt kännedom om utländska marina system och utländsk försvarsindustri.
  Vi ser gärna att du har ett kontaktnät inom tillämpliga myndigheter, att du har arbetat i internationella sammanhang och i olika kulturer tidigare. Vi tror att erfarenhet av arbete i militär miljö, arbete inom underrättelsesamhället, samt kunskap om underrättelsetjänst kommer att hjälpa dig att lyckas i rollen.

  Du har mycket god problemlösande analysförmåga som gör att du kan hantera och analysera komplexa problem. I ditt arbete är du flexibel och strukturerad där du planerar och prioriterar ditt arbete självständigt på ett effektivt sätt. Vidare ser vi att du har en specialistkunskap som du upprätthåller kontinuerligt. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska samt har en bra muntlig kommunikation. Om du har språkkunskaper i ryska är det ett plus. Resor är frekvent förekommande, varför körkort B krävs för tjänsten. Den anställde skall vara beredd på att vaccineras för resor i tjänsten.

  Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

  Vi erbjuder dig
  På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

  Tjänsten är placerad i Stockholm.

  Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
  Skicka din ansökan till peter.johansson02@fmv.se Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Stefan Hållander, OFR/S Lena Sköld Gunnarsson, OFR/O Lars Carlsson och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

  Vid frågor ber vi dig kontakta Peter Johansson på telefon 08-782 5401. Vid frågor om rekryteringsprocessen ber vi dig att kontakta Annica Magnell på annica.magnell@fmv.se.

  Sista ansökningsdag är 2022-10-10.

  Välkommen med din ansökan.FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.