
Motiveringen löd:
”Vilka framgångsfaktorer resp. utmaningar finns i dagens forensiska arbete? Uppsatsen redovisar en omfattande litteraturstudie, där 28 forskningsrapporter valts och granskats, och där resultatet jämförs med svaren från en enkätundersökning bland forensiker inom svenska polisen. En välskriven rapport om ett mycket aktuellt ämne, där resultatet redovisas på ett intressant sätt med så kallade dendrogram. Alla som vill effektivisera ett forensiskt arbete kan dra nytta av uppsatsens resultat.”
Grattis till stipendiet, hur känns det?
– Jag är så himla glad över att jag blev nominerad! Det är klart att man vill få ett stipendium om man ansöker om det, men man konkurrerar också med många bra examensarbeten från hela Sverige. Personligen känner jag att mitt arbete var värt många timmars arbete och engagemang eftersom det blev så uppskattat.
Du har skrivit uppsats om dagens forensiskt arbete – varför har du valt att fokusera på detta?
– Jag tycker att digital forensisk är ett relevant och intressant ämne. Båda individer och organisationer kan drabbas på något sätt, och genom att sprida kunskap om utmaningar och framgångsfaktorer inom digital forensisk får vi en bra utgångspunkt för att kunna utvecklas vidare.
Under masterprogrammet på Högskolan i Skövde täckte vi olika aspekter inom cybersäkerhet och en av dem var digital forensisk som var ett av mina favoritämnen. Dessutom fick jag som handledare våran lärare Joakim Kävrestad som stöttade mig under hela processsen.