
– Inom universitetsvärlden finns en stark tradition av att forskning ska vara öppen med ett stort mått av akademisk frihet, samtidigt måste verksamheten ha en modern cybersäkerhetsorganisation, som kan hantera hot och incidenter samt skapa en robust it-miljö som fungerar dygnet runt. Göteborgs Universitet. Att samarbeta med Orange Cyberdefense har fungerat mycket bra. De har varit måna om att förstå våra behov och vår verksamhet. Deras kompetens och förmåga att leverera operativa it-säkerhetstjänster har varit starkt bidragande till att skapa en säkerhetsmiljö som ligger i framkant, samtidigt som vi får tillgång till stor kompetens och viktiga lokala resurser, säger Thomas Zaks, sektionschef it-säkerhet och systemförvaltning avtal på Göteborgs Universitet.
– Satsningen på cybersäkerhet och den moderna cybersäkerhetsstrukturen är inte bara viktig för verksamheten, utan har också bidragit till att vi har kunnat rekrytera mycket bra medarbetare inom cybersäkerhetsområdet. Att arbeta med en verksamhet som ligger i framkant säkerhetsmässigt har bidragit till att vi anses som en mer attraktiv arbetsgivare och därmed lättare har kunnat bygga upp ett mycket kompetent internt IRT, vilket vi är mycket stolta och glada över, säger Patrick Wennergren, sektionschef för it-infrastruktur, Göteborgs Universitet.
Göteborgs Universitets it-enhet ansvarar för cirka 14 000 hanterade klienters säkerhet och att cirka 60 000 studenter ska kunna koppla upp sina enheter och använda universitetets tjänster. Verksamheten hanterar också stora mängder forskningsdata, både från interna projekt, regionen och universitetssjukhuset.
– Vi är mycket stolta över det förtroende vi har fått från Göteborgs Universitet. Samarbetet har redan visat sig vara framgångsrikt och vi ser fram emot att fortsätta stärka deras motståndskraft och följa vår vision – att säkra det digitala samhället, säger Daniel Eliasson från Orange Cyberdefense.